Betaald voetbal

Europees voetbal ver weg voor FC Twente na nederlaag

De kans dat FC Twente komend seizoen Europees voetbal gaat spelen is na donderdagavond een stuk kleiner. De ploeg uit Enschede verloor in eigen huis met 2-0 van FC Utrecht in de finale van de play-offs.
De gasten kwamen al binnen tien minuten op voorsprong in De Grolsch Veste. Cedric van der Gun kon binnenkoppen uit een hoekschop. Aan de andere kant was Castaignos daarna dichtbij, maar in plaats van te schieten legde hij breed en daarmee was de kans verkeken. Twente hield daarna het meeste balbezit, maar de kans kwam aan de andere kant. Duplan profiteerde van uitglijden van Gutierrez, maar schoot hard over.
Direct na rust was er een kansje voor Castaignos en even later ook Janssen, maar beide spelers scoorden niet. Duplan deed dat na een uur aan de andere kant wel. Boschker kwam ver uit zijn doel, maar miste de bal en zag de Fransman profiteren van zijn blunder; 0-2. Twente zette daar weinig tegenover. Al schoot Braafheid nog voorlangs het doel van Utrecht. En dus moet de Enschedese ploeg zondag in Utrecht vol aan de bak om komend seizoen Europees voetbal te spelen. Dat duel begint om 12.30 uur en is te beluisteren bij Radio Oost en te volgen via Twitter: @rtvoostsport.

FC Twente - FC Utrecht 0-2

0-1 Cedric van der Gun (9)
0-2 Edouard Duplan (59)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Wuytens, Braafheid
Rood: Asare (90+3/2x geel)
FC Twente: Boschker, Breukers (Zschusschen/75), Bengtsson, Bjelland, Braafheid, Janssen (Hölscher/66), Gutierrez, Fer, Tadic, Castaignos, Chadli (Gyasi/90+3).
FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis, Asare, Kali (Heerings/83), Toornstra, Oar, Duplan, Van der Gun (Takagi/74).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.