Nieuws

Mogelijk werkstraf voor vrouw uit Hengelo

Werkstraf geëist voor witwassen geld
Werkstraf geëist voor witwassen geld
Het Openbaar Ministerie heeft 100 uur werkstraf en een maand voorwaardelijk geëist tegen een vrouw uit Hengelo die geld zou hebben witgewassen.
De vrouw is de ex van een man uit Enschede die verdacht wordt van internationale oplichting. Hij zou in 2010 bedrijven in Italië en Spanje hebben opgelicht door grote partijen groente en fruit te kopen zonder die te betalen. Volgens het OM plukte de Hengelose de vruchten van die oplichting. Dat zou blijken uit haar uitgavenpatroon: ze zou veel meer geld uitgeven dan ze zou verdienen. Het Openbaar Ministerie schat het bedrag dat ze witwaste op 26.000 euro. De vrouw ontkent. Ze had nooit geld gekregen van haar ex. Het contante geld, waarmee ze onder meer een auto had gekocht, was afkomstig van een handeltje op Marktplaats en de verkoop van gouden sieraden. De rechtbank doet op 7 juni uitspraak.
De zaak tegen de man uit Enschede is aangehouden. Hij verscheen niet op zitting omdat hij binnenkort wordt geopereerd. Zijn zaak wordt in juli inhoudelijk behandeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.