Nieuws

Bungalowpark 't Hooge Holt in Gramsbergen failliet

Bungalowpark 't Hooge Holt in Gramsbergen is donderdag failliet verklaard.
Eigenaar Dirk-Jan Braker van 't Hooge Holt wil geen toelichting op het faillissement geven. Ook wil hij niet ingaan op de oorzaak van de plotselinge sluiting. Curator Meulenberg vertelt dat de inkomsten van de verhuur van de bungalows te weinig was om alle kosten mee te betalen. Een situatie die volgens hem al enige tijd gaande is. Meulenberg wilde het park nog dit weekend openhouden, maar kreeg daarvoor de financiën niet rond. Hij heeft vandaag het park gesloten. De twaalf personeelsleden zijn hun baan kwijt. Meulenberg is in gesprek met een partij die het park mogelijk wil overnemen. Daarover verwacht hij begin volgende week meer duidelijkheid.

't Hooge Holt

Op park 't Hooge Holt staan onder meer 223 bungalows, waarin plaats is voor ruim duizend gasten. Ook is er een overdekt zwemparadijs, diverse restaurants, een beauty-salon, een bowling-baan en een fitness-centrum.
De huidige eigenaar Braker kwam in 1998 met zijn gezin vanuit Frankrijk naar Gramsbergen om 't Hooge Holt over te nemen. Vijf jaar geleden kondigde hij een grootschalige renovatie van de bungalows aan. Toen zei Braker dat het goed ging met het bedrijf, terwijl in de rest van Overijssel het aantal bungalow-overnachtingen terug liep. 't Hooge Holt richtte zich op leuke en betaalbare gezins-vakanties, zonder grote luxe.
Het is niet bekend óf en wanneer het park, eventueel onder een nieuwe eigenaar, een doorstart maakt.
Vakantiepark Het Stoetenslagh uit Rheezerveen heeft gedupeerde gasten van 't Hooge Holt een weekendje weg aangeboden voor de helft van het geld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.