nieuws

Tubbergen weer veiligste gemeente

AD Misdaadmeter
AD Misdaadmeter
Tubbergen is weer de meest veilige gemeente van Overijssel. Dat blijkt uit de jaarlijkse Misdaadmeter van het Algemeen Dagblad.
Tubbergen staat op de derde plek op de lijst van veiligste gemeenten van Nederland. Net als vorig jaar staat Dalfsen op de tweede plek van veiligste gemeente van Overijssel. Dinkelland staat dit jaar op de derde plaats.
Enschede is ook dit jaar weer de meest onveilige gemeente van Overijssel. De stad staat landelijk op plek 19. Zwolle staat landelijk op plaats 39 en Almelo op plek 46. De AD misdaadmeter is het jaarlijkse overzicht van criminaliteit in Nederland. De ranglijst wordt opgemaakt aan de hand van de politiecijfers van alle regio's in het land.

Nederland als geheel wel veiliger

De Misdaadmeter wijst uit dat Nederland als geheel wel veiliger is geworden. In vergelijking met de meting van vorig jaar zijn in Nederland in totaal 243 gemeenten veiliger geworden en 159 gemeenten onveiliger. Wel zijn woninginbraken en zakkenrollerij landelijk een groeiend probleem. Ook neemt het aantal roofovervallen op 55-plussers toe. Amsterdam is net als vorig jaar de onveiligste gemeente van het land.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.