Nieuws

Overlast camping in Enschede uitgebleven, buurt wacht af

Geen overlast van Twentse Es
Geen overlast van Twentse Es
De buurt van de camping Twentse Es in Enschede onderneemt voorlopig geen stappen tegen de camping. Dat is besloten nu het tijdens het Pinksterweekend rustig is gebleven. De politiek bekijkt de kwestie van de zijlijn.
Het stadsdeelmanagement probeert met gesprekken tussen buurt en camping de lucht tussen beiden te klaren.
De buurt had aan de camping, de gemeente en de politiek in een brief laten weten de overlast zat te zijn. Al enkele jaren zeggen omwonenden met Pinksteren tot in de vroege ochtend last te hebben van geschreeuw en harde muziek door grote groepen jongeren op de camping. De campingeigenaar zou de klachten wegwuiven.
De buurt dreigde naar de gemeente te stappen en daar handhaving af te dwingen vanwege allerlei illegale zaken die getolereerd zouden worden. Zo zou er van alles illegaal gebouwd zijn, zou er permanent gewoond worden op de camping en zou het er brandgevaarlijk zijn.
De campingeigenaar zegt de klachten niet te herkennen. Hij zegt de jongeren met Pinksteren in toom te houden. Of het rustig is gebleven door optreden van de campingeigenaar of vanwege het tegenvallende pinksterweer is niet te zeggen. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.