Betaald voetbal

FC Twente Vrouwen pakken titel BeNe League

De FC Twente Vrouwen zijn zaterdag kampioen geworden van de BeNe League A. De ploeg van trainer Arjan Veurink was in eigen huis met 3-1 te sterk voor Standard Luik en nam daarmee op de laatste speeldag de koppositie over van de Belgische ploeg.
De gasten kwamen na 25 minuten op voorsprong door een doelpunt van Maud Coutereels. Acht minuten later werd het gelijk door een fraaie treffer van Sherida Spitse. Een kwartier voor het einde schoot Marlous Pieëte de Enschedese vrouwen naar de titel door de 2-1 binnen te schuiven. Kort voor het einde was het duel definitief beslist toen Heuver uit een hoekschop de 3-1 binnenkopte.

PEC Zwolle Vrouwen geen kampioen

De PEC Zwolle Vrouwen werden geen kampioen van de BeNe League B. Er werd wel met 4-2 gewonnen van FC Utrecht, maar omdat Telstar met 6-0 won van Club Brugge pakt die ploeg die titel en eindigt de Zwolse ploeg op plek twee.

Andere opzet BeNe League

Het was voor het eerst dat de Nederlandse en Belgische clubs gemengd werden (vanaf de winterstop). Volgend jaar is dat opnieuw het geval, maar dan spelen de acht ploegen een gehele competitie en niet voor de winterstop alleen in eigen land.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.