Betaald voetbal

FC Twente ondanks winst niet Europa in

FC Twente is er niet in geslaagd om de play-offs om een Europees ticket winnend af te sluiten. De Tukkers wonnen zondagmiddag weliswaar met 1-2 bij FC Utrecht, maar dat was na de 2-0 nederlaag in de thuiswedstrijd niet genoeg.
FC Twente-trainer Alfred Schreuder moest vooral achterin flink puzzelen. Douglas, Roberto Rosales en Edson Braafheid waren afwezig in Utrecht. Andreas Bjelland startte daardoor als linksback.
Hoewel FC Twente twee doelpunten nodig had, was het FC Utrecht dat voortvarend van start ging. Na tien minuten, toen de Utrechtse storm iets ging liggen, liet FC Twente zich meer gelden. De bezoekers kregen een aantal goede mogelijkheden, maar ook Utrecht bleef gevaarlijk met snelle tegenstoten.

Tadic en Chadli nemen Twente bij de hand

FC Twente had moeite om tot goed uitgespeelde aanvallen te komen. Dusan Tadic probeerde het daarom maar eens van 30 meter. Zijn poging verdween achter Utrecht-doelman Robbin Ruiter in de kruising, 0-1. Nacer Chadli probeerde twee minuten later hetzelfde en ook zijn kanonskogel plofte in de bovenhoek, 0-2.

Blunder afgestraft

In de tweede helft dacht FC Twente op jacht te gaan naar de derde treffer, maar binnen een minuut lag de bal achter Sander Boschker. De doelman trapte zelf matig uit, waarna Felipe Gutiérrez de bal slecht verwerkte. Edouard Duplan kon de bal in het lege doel schuiven.
FC Twente moest op zoek naar de 1-3 en kreeg ook een aantal goede kansen, maar het geluk in de afwerking ontbrak. Ook FC Utrecht bleef er af en toe gevaarlijk uit komen, maar wist het duel niet definitief te beslissen. In de slotfase nam de druk van FC Twente toe en waren er enkele hachelijke momenten voor het doel van FC Utrecht, maar Ruiter werd niet meer gepasseerd. Zo sluit FC Twente het seizoen af zonder Europees voetbal. 
FC Utrecht - FC Twente 1-2 (0-2)
0-1 Tadic (34)
0-2 Chadli (36)
1-2 Duplan (46)
Arbiter: Makkelie
Geel: Ruiter, Bulthuis (FC Utrecht), Fer en Hölscher (FC Twente)
FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Van der Hoorn, Heerings, Bulthuis, Duplan, Martensson (Ayoub/88), Toornstra, Oar, Van der Gun en Mulenga.
FC Twente: Boschker, Breukers (Hölscher/84), Wisgerhof, Bengtsson, Bjelland, Janssen, Fer, Gutiérrez, Tadic, Chadli en Castaignos.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.