Nieuws

Lievers: 'Amsterdam concurrent FBK Games Hengelo'

Wethouder Erik Lievers
Wethouder Erik Lievers
De Europese Atletiekkampioenschappen in 2016 in Amsterdam zijn een geduchte concurrent voor de FBK Games in Hengelo. Dat meldt wethouder Erik Lievers op Facebook.
Op zijn pagina op Facebook gaat hij in op op de toekomst van het FBK-stadion. Het gemeentebestuur wil van het atletiekstadion een voetbalstadion maken, met FC Twente als belangrijkste gebruiker. Als de gemeenteraad op 2 juli instemt met het voornemen, dan betekent dat het einde van de FBK Games.

Duivels dilemma

"Een duivels dilemma, waarbij het gaat om grote belangen voor iedereen", schrijft Lievers op Facebook. De veranderende toekomst van het FBK-stadion heeft twee financiële oorzaken. Hengelo moet jaarlijks 280.000 euro bezuinigingen op de kosten voor het stadion. En de FBK Games zelf kosten de gemeente veel geld, 100.000 euro subsidie wil de FBK-organisatie jaarlijks.
Nieuw in de discussie over de toekomst van het stadion en daarmee de FBK Games is dat Lievers de Europese Atletiekkampioenschappen in 2016 in Amsterdam als argument voor het standpunt van het gemeentebestuur noemt. "Amsterdam doet op dit moment forse investeringen in het up-to-date krijgen van het Olympisch Stadion. Daarmee hebben er dus een geduchte atletiekconcurrent bij."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.