Sport

Greve derde in Grote Prijs van Kopenhagen

Willem Greve
Willem Greve
Willem Greve is zondagmiddag derde geworden in de Grote Prijs van Kopenhagen. De springruiter uit Markelo overschreed in de eerste omloop de toegestane tijd iets, maar bleef in de barrage wel foutloos op Carambole.
Met een strafpunt maakte Greve echter geen aanspraak op de eerste plek. Zijn landgenoot Jur Vrieling en de Ier Thomas Ryan bleven in Denemarken wel foutloos en werden respectievelijk eerste en tweede. Greve won vrijdag met Vrieling, Suzanne Tepper en Hendrik-Jan Schuttert uit Ommen al de landenwedstrijd. In de Grote Prijs werd Schuttert twintigste.

Heijdens wint rubriek

Eerder op de dag won Wesley Heijdens een internationale rubriek in Kopenhagen. Op Pavarottie H. bleef de springruiter uit Zenderen in de barrage foutloos en was hij de snelste. Heijdens reed niet mee in de Grote Prijs.

Schröder en Dubbeldam vallen tegen

In de Grote Prijs van het Duitse Nörten-Hardenberg konden Gerco Schröder uit Tubbergen en Jeroen Dubbeldam uit Weerselo niet imponeren. De Twentse springruiters werden respectievelijk 28ste en 32ste. De Duitser Lars Nieberg won de Grote Prijs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.