Nieuws

Directeur FBK-Games boos op Hengelo en FC Twente

De directeur van de FBK-Games is boos op de gemeente Hengelo en teleurgesteld in FC Twente. Volgens Kloosterman doet de gemeente de 'Kroonjuwelen' in de uitverkoop.
Dat zei hij vanmiddag op de persconferentie waar het deelnemersveld bekend werd gemaakt. Zaterdag 8 juni staat de 31ste editie van het atletiekevenement in het Fanny Blankers-Koen stadion op de rol, maar het zou zo maar eens de laatste kunnen zijn. De gemeente wil van het stadion af en FC Twente heeft belangstelling. Maar in de plannen van de voetbalclub is geen plaats meer voor het atletiekevenement.

Petitie

Een steunbetuiging via Facebook voor behoud van het grootste atletiekevenement van Nederland is al zo'n 2400 keer ondertekend. Zelfs Usain Bolt zou steun hebben betuigd.

Deelnemersveld

Ondanks de onzekere toekomst heeft de organisatie weer een aansprekend deelnemersveld weten te contracteren, waaronder zeven medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Londen. Eén van hen is Natalia Antyukh, zij won goud op de 400 meter. Daarnaast heeft de organisatie o.a. Churandy Martina, Silas Kiplagat, Augustine Choge en Eelco Sintnicolaas gecontracteerd.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.