Nieuws

Rechtbank start met strafzaak rond Deventer growshop

Growshop spil in wiethandel
Growshop spil in wiethandel
De rechtbank in Zwolle is maandagmorgen gestart met de behandeling van een grote strafzaak rond growshop Tropical Heat in Deventer. De eigenaar, zijn zoon en een aantal andere mensen zouden op grote schaal hennep geteeld, geoogst en doorgeleverd hebben aan coffeeshops.
Het onderzoek in de zaak die bekend staat als de 'Bassezaak', begon twee jaar geleden na een tip aan de Criminele Inlichtingen Eenheid van de politie. Bij het onderzoek werden onder meer verborgen videocamera's ingezet en kregen auto's van verdachten een zender.

Invallen in Deventer en Enschede

Na meer dan een half jaar intensief onderzoek heeft de politie vorig jaar juni invallen gedaan op meerdere locaties in Deventer en Enschede. Daarbij zijn ruim 30 verdachten aangehouden.
Eén van de locaties in Enschede was een fietsenwinkel. De fietsenverkoop zou een dekmantel zijn geweest voor de teelt van hennepplanten en stekjes.

Deventer Growshop spil in drugshandel

Volgens het Openbaar Ministerie speelt de eigenaar van de Deventer growshop een belangrijke rol in deze zaak. Zijn growshop aan het Keizerspad zou niet alleen een verzamelplaats zijn voor geblindeerde busjes waarmee knippers naar wietplantages werden gebracht, maar ook de plek zijn waar de oogst terecht kwam voordat die werd doorverkocht aan coffeeshops.
De eigenaar van de growshop en zijn zoon zijn twee van de verdachten die maandag en dinsdag voor de Zwolse rechter terecht staan. Beiden beroepen zich op hun zwijgrecht en weigeren om antwoord te geven op de meeste vragen die de rechtbank stelt. Het is de verwachting dat het Openbaar Ministerie dinsdag komt met een eis in de zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.