nieuws

Enschede in gesprek met uitgeverij Wegener

Enschede in gesprek met Wegener
Enschede in gesprek met Wegener
De gemeente Enschede is in gesprek met uitgeverij Wegener om zoveel mogelijk werkgelegenheid voor de stad te behouden. Dat zei wethouder Hatenboer vanavond op vragen van PvdA-fractievoorzitter Van Lier.
Die maakt zich zorgen over de werkgelegenheid bij Wegener en de kwaliteit van de lokale journalistiek. Twee weken geleden kondigde Wegener landelijk een reorganisatie aan, waarbij 500 banen verloren gaan. Daarnaast is het bijna  zeker dat de drukkerij in Enschede sluit en verhuist naar Apeldoorn.

Voortzetten huurcontract

Hatenboer zegt dat de gemeente Enschede bedrijven in de volle breedte ondersteunt en probeert ze te behouden voor Twente, zoals dat is gelukt met onder meer Timberland. Voor Wegener zet hij zich ook in. De panden en de grond van Wegener is enkele jaren geleden door de gemeente gekocht. Het contract loopt over drie jaar af. Hatenboer zegt dat er onder meer gesprekken worden gevoerd over het voortzetten van het huurcontract, zeker nu door de stedenbouwkundige situatie die locatie niet meer zo interessant is om te ontwikkelen. Hatenboer laat zich niet verleiden tot uitspraken over een mogelijk lagere huurprijs, zoals Van Lier voorstelt, om zo werkgelegenheid voor Enschede te behouden. Het komt in de gesprekken ter sprake, maar het is niet opportuun dat in de openbaarheid te bespreken, aldus Hatenboer.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.