Nieuws

Eis zes jaar cel eigenaar growshop

Verdachten grootscheepse handel in wiet voor de rechter
Verdachten grootscheepse handel in wiet voor de rechter
In de strafzaak rond de Deventer growshop Tropical Heat heeft officier van justitie vanmiddag morgen zes jaar cel geëist tegen de eigenaar van de zaak.
Volgens de officier van justitie speelde de eigenaar van de growshop een leidende rol in een criminele organisatie die zich op grote schaal bezig hield met handel in en teelt van hennep op verschillende plekken in Deventer en Enschede. Ook zou gehandeld zijn in stekjes van hennepplanten. De growshop aan het Keizerspad in Deventer was de centrale plek van waaruit meerdere hennepkwekerijen werden aangestuurd.
Justitie viel op 12 juni vorig jaar binnen bij een aantal Deventer kwekerijen en locaties waar hennep werd geknipt en arresteerde 31 verdachten. Een dag later vonden er in Enschede ook invallen plaats bij onder meer een fietsenzaak. De politie hield de eigenaar van de growshop via een verborgen camera bijna een jaar in de gaten, om hem en andere verdachten uiteindelijk op heterdaad te kunnen betrappen. De andere kwekerijen werden opgespoord via peilbakens op de auto's van de verdachten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.