nieuws

Voorzichtigheid bij bestrijding eikenprocessie

Oppassen met bestrijding eikenprocessierups
Oppassen met bestrijding eikenprocessierups
Bestrijders van de eikenprocessierups moeten beter rekening houden met mensen en dieren in hun omgeving tijdens de werkzaamheden. Die oproep doet het Kenniscentrum Eikenprocessierups in Wageningen.
Aanleiding is een incident in de Duitse plaats Dorsten afgelopen week. Ongeveer 200 leerlingen van een basisschool kwamen daar in aanraking met een bestrijdingsmiddel tegen de eikenprocessierups. Dat gebeurde tijdens de pauze toen ze werden besproeid door een overvliegende helikopter. De kinderen hadden last van irritatie aan de ogen en luchtwegen en klaagden over jeuk.

Geen helikopters in Overijssel

In Overijssel worden geen helikopters ingezet, maar de sproei-installaties hier kunnen ook klachten veroorzaken wanneer ze niet op de juiste manier gebruikt worden. Het Kenniscentrum roept Overijsselse gemeenten op om alleen in zee te gaan met gekwalificeerde bedrijven. En om mensen goed te informeren wanneer bestrijdingsmiddelen worden ingezet. In heel Overijssel zijn bestrijders op dit moment actief. Dat duurt nog ongeveer een week.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.