nieuws

D66 vol onbegrip over akkoord Luchthaven Twente

Luchthaven Twente
Luchthaven Twente
D66 Overijssel reageert vol onbegrip op het akkoord over de exploitatie van Luchthaven Twente. Het akkoord is gesloten tussen Reggeborgh Beheer van de Rijssense ondernemer Dik Wessels, luchthavenoperator Aviapartner en eigenaar ADT van het luchthaventerrein.
Volgens D66-leider Aart Karssen is door Wessels op slinkse wijze overheidsgeld losgekregen. Door de provincie, gemeente en Rijk voor 5 miljoen te laten meefinancieren heeft Wessels de overheid mede verantwoordelijk gemaakt voor de exploitatie. Wanneer er eventuele verliezen zijn in de toekomst, dan zal Wessels opnieuw een beroep doen op de overheid. Dit druist volgens D66 vooral ook in tegen de politieke afspraak dat er geen overheidsgeld in de exploitatie van de luchthaven gestoken zou worden.

Opheldering over het akkoord

D66 gaat morgen opheldering vragen over de gang van zake. Met name over het ontbreken van een einddatum van het moment dat er daadwerkelijk gevlogen wordt. De partij wil daar nadrukkelijke afspraken over. Verder rekent D66 erop dat alle oppositiepartijen binnen Provinciale Staten tegen dit akkoord zullen stemmen.
GroenLinks fractievoorzitter Daphne Dertien vraagt zich af of Wessels echt de ‘Redder van Twente’ genoemd kan worden. Ze noemt het schrijnend dat de vermogende Wessels bij de overheid aanklopt voor 5 miljoen extra steun. ‘Een echte held vraagt niet om geld’, zo laat Dertien weten. Morgenochtend wordt de provinciale politiek in een besloten bijeenkomst geïnformeerd over de details van het akkoord.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.