nieuws

Zelfs kinderportemonneetjes bij inbraken in Rijssen meegenomen

Dat de inbrekers zelfs de portemonneetjes en de spaarpotten van de kinderen niet hebben laten liggen, doet de bewoners van de wijk Veeneslagen in Rijssen nog het meest pijn. In de wijk is eergisternacht in zes woningen ingebroken.
In de meeste gevallen zijn de inbrekers binnengekomen via de zogenoemde gaatjesmethode, waarbij een gat onder het slot wordt geboord en de sleutel aan de binnenkant wordt omgedraaid. Vorige week werd dezelfde methode toegepast in Borne. Een verband wordt niet uitgesloten, maar ook niet bevestigd.

'Nette inbrekers'
De bewoners van de zes woningen in Veeneslagen hebben niets van de inbraak gemerkt; er is niets omgevallen en kastjes en lades waren keurig gesloten. Volgens hen moeten het wel nette inbrekers zijn geweest. Ze hadden het alleen voorzien op geld, laptops en tablets. In een enkel geval zijn ook sieraden meegenomen die in het zicht lagen. De inbrekers zijn niet boven geweest.
Bij één van de woningen was het de tweede keer in korte tijd. De bewoners dachten alles in orde te hebben met driepuntssluitingen en bewegingssensoren, en toch is er voor 4100 euro aan spullen weggenomen. Burgemeester Hofland hoopt dat de inbrekers op beelden staan van bewakingscamera's van buren.

Deuren op slot, sleutel eruit
Hofland roept mensen op de deuren 's nachts op slot te doen en de sleutel uit het slot te halen zodat de gaatjesmethode niet toegepast kan worden. Daarnaast vraagt hij burgers met nog meer klem om alert te zijn op verdachte situaties en die te melden.
Begin dit jaar riep hij ambtenaren en burgers op alert te zijn op verdachte situaties. Sindsdien zijn 110 meldingen binnengekomen, een verdubbeling, en die hebben geleid tot het oplossen van twee inbraken. De recente reeks inbraken in de wijk Veeneslagen in Rijssen is volgens burgemeester Hofland een smet op dat succes.

Hofland was aanvankelijk huiverig of de politieorganisatie die meldingen wel aankan, maar dat blijkt het geval. Mensen begrijpen volgens hem dat de politie prioriteiten moet stellen en dat dus een dodelijk ongeluk boven een melding van mogelijke inbraak gaat.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.