Nieuws

De Fundatie in Zwolle klaar om geopend te worden

Het vernieuwde en uitgebreide museum De Fundatie in Zwolle, is klaar om geopend te worden. Dat zal vrijdag gaan gebeuren door prinses Beatrix. Zaterdag is het museum toegankelijk voor publiek.
Het museum is het afgelopen jaar verbouwd en uitgebreid. Zo is er een eivormige constructie bovenop gebouwd, dat plaats biedt aan 2 nieuwe toonzalen. De opbouw is ontworpen door architect Henket en is bekleed met 55.000 wit-blauw geglazuurde tegels. Een groot raam geeft uitzicht op de stad Zwolle en wordt 'het oog' genoemd.

Ook lift is eyecatcher

Ook de nieuwe lift springt in het zicht. Middenin de centrale hal is een grote glazen liftschacht gebouwd, waarmee bezoekers tot in de nieuwe opbouw kunnen komen. De uitbreiding van De Fundatie heeft 6 miljoen euro gekost. Het grootste deel daarvan werd betaald door de provincie Overijssel, 5 miljoen euro.

Beste uit eigen werk

De opening wordt gemarkeerd met tentoonstellingen van Jeroen Krabbé en Pieter Henket. Verder wordt het beste uit de eigen collectie getoond, onder de titel 'Van Turner tot Appel'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.