Betaald voetbal

Sylvia Smit langer bij PEC Zwolle

Sylvia Smit
Sylvia Smit
Sylvia Smit heeft een nieuw contract getekend bij PEC Zwolle. De voetbalster blijft hierdoor twee jaar langer aan PEC Zwolle vrouwen verbonden.
Daarnaast gaat de 26-jarige Smit, die in november tegen Wales haar honderdste interland speelde, door met het geven van voetbalclinics en wordt ze nauw betrokken bij het vrouwen-opleidingstraject.
Technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp is content dat het is gelukt om Smit langer aan PEC Zwolle te binden: ,,Sylvia is met haar kwaliteiten en ervaring erg belangrijk voor het PEC Zwolle vrouwenelftal. We zien haar als een uithangbord van het vrouwenvoetbal naar de regio toe. Ook na haar voetbalcarrière blijft ze betrokken bij het opleidingsproces van jonge talenten.”

Landstede

PEC Zwolle wil de komende jaren, samen met het Centre for Sports & Education van Landstede en satellietclub Be Quick ’28, verder inzetten op talentherkenning in de regio en de ontwikkeling van talentvolle meiden.
Ook Smit is te spreken over haar contractverlenging: ,,PEC Zwolle liet zien dat ze me heel graag wilde houden. Ik hoop dat we ons als team de komende jaren door ontwikkelen en dat er een steeds groter draagvlak voor vrouwenvoetbal ontstaat. Een ander belangrijk aspect voor mij is dat ik in Zwolle een maatschappelijke carrière kan oppakken.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.