Hengelo betreurt besluit FC Twente over FBK-stadion

De gemeente Hengelo is teleurgesteld in het besluit van FC Twente om af te zien van het FBK-stadion.

De FBK-Games en het stadion kosten de gemeente Hengelo jaarlijks 380.000 euro, waarvan een ton aan subsidie voor de FBK-Games. Die subsidie staat in juni op de politieke agenda.

Ten koste van amateursport
Door het terugtrekken van FC Twente moet er nu binnen de sportbegroting 280.000 euro gevonden worden, omdat het geld al in de boeken voor volgend jaar was opgenomen. Dat gaat ten koste van de amateursport en daarvan heeft Lievers altijd gezegd dat hij dat niet wil. Ook dat wordt in juni in de politiek besproken.

 

Wethouder Lievers was graag de discussie aangegaan met onder meer FC Twente en de gemeenteraad in de raadszaal over waar het met het FBK-stadion en de FBK-games naartoe moet. Het stadion wordt maar één dag in het jaar intensief gebruikt, alleen tijdens de FBK-Games. Op de andere dagen traint de atletiekvereniging er 's avonds.

Emoties
Sinds bekend is geworden dat FC Twente belangstelling heeft voor de exploitatie, zijn er verschillende mensen opgestaan die vooral via de sociale media pleiten voor het behoud van de FBK-Games. Zo was er een petitie in gestart. Volgens wethouder Lievers is niet de afweging gemaakt of de exploitatie van het FBK-stadion en de FBK-Games ten koste mag gaan van de amateursport. Volgens Lievers leken emoties de overhand te krijgen boven de ratio.

De afgelopen jaren werden de FBK-Games goed bezocht, maar zaten er maar zo'n 2000 betalende bezoekers. De overige bezoekers waren gasten van de sponsors. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren