Nieuws

"Plan voor gevangenissen moet de prullenbak in"

Protest tegen sluiting tbs-kliniek Veldzicht
Protest tegen sluiting tbs-kliniek Veldzicht
Gevangenispersoneel oordeelt vernietigend over de plannen van staatssecretaris Teeven. Dat blijkt uit onderzoek van de SP onder 2700 gevangenismedewerkers.
Geen enkel voorstel uit de plannen van Teeven kan reken op instemming van het personeel. Gemiddeld krijgt de staatssecretaris een 2,5.
Volgens de SP zijn het vernietigende resultaten. "Teeven kan terug naar de tekentafel. Niemand steunt zijn plannen nog. Na de rechters, reclassering, diverse burgemeesters, wetenschappers en de belangrijke Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming, hebben ook de praktijkexperts dit plan verwezen naar de enige plek waar het thuishoor: de prullenbak."
De plannen van Teeven roepen veel weerstand op. In deze regio worden De Karelskamp (Almelo) en tbs-klinieken Veldzicht (Balkbrug) en Oldenkotte (Rekken) met sluiting bedreigd. Naast dat veel personeelsleden vrezen voor hun baan, vinden ze de plannen ook slecht voor de gedetineerden en de samenleving. Volgende week presenteert de SP de uitkomsten aan staatssecretaris Teeven en zal de partij aandringen op het stopzetten van de plannen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.