Nieuws

Eigenaar Vier Jaargetijden Zwolle verdacht in fraudezaak

De Vier Jaargetijden in Zwolle
De Vier Jaargetijden in Zwolle © de Stentor
De eigenaar van café/restaurant de Vier Jaargetijden in Zwolle wordt als verdachte gezien in een grote fraudezaak.
De horecabaas is niet aangehouden, maar de FIOD heeft wel een deel van zijn administratie in beslag genomen. Dinsdag heeft de FIOD 22 woningen en bedrijven in Nederland en op het eiland Bonaire doorzocht. Het onderzoek richt zich voornamelijk op twee horecabroers. Ze zouden onder meer de ABN Amro voor elf miljoen euro hebben opgelicht.
De eigenaar van het café/restaurant in Zwolle zegt tegenover RTV Oost geschrokken te zijn. "Ik ken één van hen nog uit mijn jeugd. We doen al heel lang zaken met elkaar." De invallen bij zijn bedrijf komen voor hem niet onverwacht. "Ik voelde al wel eerder nattigheid. Ik ben al jaren bezig om onze zakelijke belangen te ontvlechten, maar dat kost tijd."

"Ik baal als een stekker"

Het onderzoek van de FIOD naar de broers loopt al langer. De broers uit Epe zouden stelselmatig faillissements- en belastingfraude hebben gepleegd. 
De eigenaar van de Vier Jaargetijden zegt er achteraf niet blij mee te zijn dat hij in zee is gegaan met zijn jeugdvriend. "Je gaat er vanuit dat hij ook op een normale manier zaken doet. Dat blijkt anders te zijn en dat is dan je compagnon. Ik was wel flink over de zeik. Ik baal als een stekker."
De verdachte zegt alle medewerking te verlenen aan het onderzoek van FIOD. Het onderzoek heeft geen gevolgen voor de Vier Jaargetijden in Zwolle. Dat bedrijf heeft hij los van de broers overgenomen van bierbrouwer Grolsch.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.