Gastvrijheid Enschede en Zwolle opnieuw onderzocht

VVV Nederland beoordeelt de komende weken de gastvrijheid van Enschede en Zwolle en 19 andere steden in Nederland. Dat moet resulteren in een top 21 die in oktober bekend wordt. Zwolle eindigde vorig jaar als zevende, Enschede als tiende.

VVV Nederland laat nu voor het vijfde achtereenvolgende jaar de gastvrijheid in de 21 grootste steden van Nederland onderzoeken. Enquêteurs vragen in elke stad 381 bezoekers naar hun mening over 27 onderdelen. 's Hertogenbosch werd de afgelopen drie jaar meest gastvrije stad.

 

Zwolle eindigde vorig jaar als zevende met een score van 3,91 op een schaal van 5. De stad blonk uit in de bereikbaarheid van de stad met het openbaar vervoer en te voet, en het aanbod van restaurants, terrassen en cafés. Ook over de pleinen en gebouwen waren de ondervraagden te spreken. De Flop 5, zoals VVV Nederland de verbeterpunten noemt, wordt aangevoerd door de werkzaamheden in de stad, gevolgd door de hygiëne op straat en de groenvoorziening.

 

Enschede eindigde als tiende met 3,87 punten na Zwolle, Amersfoort en Nijmegen, op de voet gevolgd door Eindhoven. De stad verdiende die classificatie door de waardering voor het aantal terrassen, restaurants en cafés, geconcentreerd in bepaalde gebieden, waaronder de Oude Markt, de pleinen en de bereikbaarheid per OV en lopend. De groenvoorziening en de werkzaamheden worden als minder beoordeeld maar de bezoekers zijn er nog steeds tevreden over.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren