Nieuws

Thuiszorgmedewerkers BTKzorg Twente leveren loon in

Medewerkers moeten geld inleveren
Medewerkers moeten geld inleveren
Honderd medewerkers van thuiszorgorganisatie BTKzorg uit heel Twente hebben vanavond tijdens een speciale bijeenkomst in Hengelo te horen gekregen dat ze loon moeten inleveren.
Volgens directeur Kolfoort van BTKzorg is de maatregel onvermijdelijk omdat er anders medewerkers moeten worden ontslagen. Het gaat om medewerkers die drie jaar geleden bij de aanbesteding zijn overgenomen van andere thuisorganisaties. Zij bleven hetzelfde loon ontvangen, dat volgens directeur Bert Kolfoort boven het functieniveau ligt. “Dit is heel erg triest voor de medewerkers”, zegt Kolfoort, “maar we hebben geen andere keuze omdat wij een gezonde en stabiele organisatie willen blijven.”
Eerdere maatregelen in 2011 en in 2012 bleken niet meer voldoende, volgens BTKzorg komt dat door de aangekondigde bezuinigingsplannen van het kabinet en de verhoging van de werkgeverslasten. BTKzorg levert sinds 1 januari 2010 huishoudelijke zorg in Borne, Oldenzaal, Hof van Twente, Enschede en Haaksbergen. Veel medewerkers die toen bij BTKzorg in dienst kwamen, waren voorheen alpha-hulp of werkten al in loondienst bij en andere organisatie. Er zijn zo'n 700 medewerkers in dienst bij BTKzorg.
Over de aangekondigde bezuinigingsplannen op de thuiszorg is veel commotie. In Gelderland heeft thuiszorgorganisatie Sensire uit voorzorg al alle 800 medewerkers ontslagen. Als actie tegen de bezuinigingen is er een grote demonstratie georganiseerd op 8 juni.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.