Persberichten

Leontien Ladies Ride Raalte live bij TV Oost

Zondag 2 juni stappen in Raalte duizenden dames op de fiets voor Leontien Ladies Ride, de fietstocht voor vrouwen op initiatief van voormalig profwielrenster Leontien van Moorsel.
Raalte is voor het tweede achtereenvolgende jaar startplaats van deze tocht, die langs enkele van de mooiste plekjes van Salland voert. TV Oost verzorgt van 14.00 tot 16.00 uur een live uitzending met impressies van de rit en de binnenkomst in Raalte. Presentatrice Esther Rikken staat bij de finish en gaat in gesprek met deelneemsters en andere betrokkenen. Om 20.20 en 22.20 uur is bij TV Oost een samenvatting te zien van Leontien Ladies Ride Raalte.
Leontien Ladies Ride is een fietstocht alleen voor vrouwen. Ongeacht leeftijd, ambitie of soort fiets, iedereen kan meedoen. De tocht gaat feestelijk van start in het centrum van Raalte, waar Leontien de deelneemsters zal wegschieten. Er kan gekozen worden uit afstanden van 35 of 70 kilometer, waarbij iedereen de hele dag de tijd krijgt om de tocht in eigen tempo af te leggen. De deelneemsters fietsen onder meer door de dorpen Broekland, Lierderholthuis, Heino, Luttenberg en Nieuw-Heeten, waar zij feestelijk worden ontvangen. Bij de finish in Raalte wordt iedereen als winnaar binnengehaald door een ceremoniemeester. Vervolgens is er nog een spetterende afterparty.
Aanmelden voor Leontien Ladies Ride kan tot kort voor de start via de website www.leontien.nl. Daar is ook alle overige informatie over de tocht te vinden. Op 15 september vindt er ook een Leontien Ladies Ride plaats in Rotterdam Alexander.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.