nieuws

Burgerwacht moet inbraakgolf Veeneslagen Rijssen stoppen

Burgerwacht moet inbraakgolf stoppen
Burgerwacht moet inbraakgolf stoppen
Bewoners van de Rijssense wijk Veeneslagen willen een burgerwacht in het leven roepen. Ze willen zo een eind maken aan de inbraakgolf die de wijk teistert.
Het is een initiatief van bewoner Sjabbens. In de wijk is in de nacht van zondag op maandag in zes woningen ingebroken, via de achterkant. Er is geld en apparatuur meegenomen. Afgelopen nacht zijn uit enkele auto's airbags gestolen. Enkele weken geleden zijn auto's opengebroken en enige tijd geleden is ook ingebroken in woningen. Voor Sjabbens is de maat vol.
De wijk Veeneslagen heeft drie invalswegen en ligt relatief dicht bij de A1 en de A35. Sjabbens wil de grote wijk aan de rand van Rijssen nu indelen in drie stukken waar tussen 1 en 5 uur 's nachts twee mensen surveilleren. De burgerwacht wil zich concentreren op surveilleren, observeren, signaleren en rapporteren. Daardoor is de politie naar eigen zeggen enthousiast en komt er mogelijk een direct contact met de surveillerende politieauto.
Sjabbens hoopt dat zo'n vijftig buurtgenoten mee willen doen, zodat ze maar eens in de veertien dagen in actie hoeven te komen. er hebben zich zonder oproepen al 10 mensen gemeld. Sjabbens kan niet zeggen hoe lang de buregrwacht ermee door zou moeten gaan. Maar met de zomervakantie voor de deur, vindt hij het van groot belang. 'Mogelijk dat er op termijn tijdelijk of permanent cameratoezicht kan komen'

Bijeenkomst voor bewoners Veeneslagen

De gemeente en politie hebben voor maandag 3 juni een bijeenkomst gepland voor de inwoners van de wijk Veeneslagen. De bijeenkomst is om ervaringen uit te wisselen en de politie geeft een toelichting op de gebeurtenissen. De bijeenkomst is in de Jacobus Fruytierschool en begint om 19.30 uur.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.