Nieuws

Zweefvlieginstructeur schuldig aan dood man uit Hengelo

Reconstuctie zweefvliegtuigongeval
Reconstuctie zweefvliegtuigongeval
Een 83-jarige man uit Middelburg is schuldig aan een dodelijk ongeval met een zweefvliegtuig, waarbij een man uit Hengelo om het leven kwam. Toch vindt het Openbaar Ministerie dat de man niet hoeft worden bestraft.
De 83-jarige was vier jaar geleden instructeur van een zweefvliegtuig dat neerstortte op vliegveld Midden-Zeeland. De 61-jarige leerlingvlieger Wim van Heteren uit Hengelo kwam daarbij om het leven. De instructeur zelf liep onder meer een gebroken rug en een gedeeltelijke dwarslaesie op.

Wind draaide 180 graden

Op de avond van het ongeval werd gewaarschuwd voor zware onweersbuien en een sterk toenemende wind. In eerste instantie leek het erop dat het nog wel even zou duren voor de buien het vliegveld zouden naderen. En dus werd er gevlogen. Op het moment dat de instructeur en zijn leerling in de lucht waren en een landing inzetten, draaide de wind plotseling 180 graden waardoor het zweefvliegtuig met de wind in de rug in plaats van tegen de wind in moest landen. Daardoor én doordat het vliegtuig al laag bij de grond was en langzaam ging, stortte het neer. Volgens de officier van justitie had de instructeur het weer beter in de gaten moeten houden en heeft hij de verkeerde keuzes gemaakt. De rechtbank doet uitspraak op 13 juni.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.