Nieuws

Uitstel nieuwbouw keet De Kolk in Genemuiden

Jongerenkeet De Kolk in Genemuiden
Jongerenkeet De Kolk in Genemuiden
De gemeenteraad van Zwartewaterland heeft een besluit over het subsidiëren van nieuwbouw voor jongerenkeet De Kolk in Genemuiden opnieuw uitgesteld.
De jongeren van de keet willen geld van de gemeente om het huidige pand te slopen en een nieuw gebouw neer te zetten. Het college van burgemeester en wethouders van Zwartewaterland wil 25.000 euro voor sloop beschikbaar stellen. Daarbij stelt B en W een renteloze lening van 125.000 euro voor nieuwbouw voor. Maar de gemeenteraad van Zwartewaterland gaf donderdagavond aan dat het meer duidelijkheid wil over de financiële constructie en over de manier waarop keet De Kolk kan samenwerken met anderen. Pas volgende week donderdag neemt de raad een besluit.
Keet De Kolk in Genemuiden is 13 jaar geleden ontstaan toen allerlei kleine keten voor jongeren werden samengevoegd. Daarmee wilde de toenmalige gemeente Genemuiden onder meer de overlast beperken en het toezicht verbeteren. Door die aanpak is de overlast van jongeren in Genemuiden de afgelopen jaren inderdaad afgenomen. De horeca in Genemuiden is fel tegen de keet en de subsidie die wordt voorgesteld. Volgens de horeca gaat het om valse concurrentie en is de keet een commercieel dranklokaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.