Nieuws

Sigarenboer Pothoven in Hengelo stopt na overval

Hans en Mimi Pothoven stoppen ermee. Al 35 jaar runnen zij een sigarenmagazijn aan de Twekkelerweg in Hengelo, maar na een overval vinden ze het nu genoeg.
Het bejaarde paar is al ver in de zeventig (76 en 79) , maar het is ondenkbaar dat ze stoppen. En toch gebeurt dat. Sterker nog, zaterdag 1 juni was de laatste dag dat de sigarenboer aan de Twekkelerweg open was.
Het echtpaar Pothoven is een begrip in de wijk. Alle soorten sigaren, sigaretten en shag konden er worden gekocht, maar belangrijker was het contact met de mensen uit de buurt. Het was er een komen en gaan van mensen die een praatje kwamen maken.
Hans stond de laatste jaren nog maar alleen in de winkel en zijn vrouw zat thuis. Zij maakte zich heel ongerust en bezorgd dat Hans er alleen staat na een overval vorig jaar maart op de zaak. Daarom hebben ze nu met pijn in het hart besloten de zaak te sluiten. Als goede voornemen hebben ze nu besloten nog zo veel mogelijk van Nederland te gaan zien. Het eerste tripje gaat naar Kampen.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.