Nieuws

Alternatieven voor sluiting Veldzicht in Balkbrug

Tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug
Tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug
De sluiting van tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug is niet nodig. Dat blijkt uit een feitenonderzoek van adviesbureau Berenschot.
Volgens het adviesbureau zijn er alternatieven waarin de kliniek kan openblijven en staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie toch aan zijn bezuinigingsopdracht kan voldoen. Teeven wil dat de kliniek in Balkbrug in 2016 de deuren sluit.
Het gaat om de volgende alternatieven:
- Veldzicht gaat samen met FPC Oostvaarderskliniek
- Veldzicht gaat verder als zelfstandig particuliere kliniek (privatiseren)
- Veldzicht privatiseert en gaat samenwerken met andere instellingen
- Een geheel private sector waarin er geen sprake meer is van Rijksklinieken en er alleen nog maar particuliere inrichtingen zijn.
Burgemeester Peter Snijders van Hardenberg, mede namens de burgemeesters van Ommen, Hoogeveen en De Wolden: "De plannen van staatssecretaris Teeven raken deze regio onevenredig hard. Het is niet duidelijk hoe de sluiting van Veldzicht bijdraagt een de bezuinigingen van het ministerie. Wij zijn dan ook mening dat er goede alternatieven zijn voor Veldzicht, zoals privatisering. Hiermee blijft specialistische forensische zorg behouden in Noordoost Nederland. Bovendien leveren de alternatieven een grotere bijdrage aan de bezuinigingsdoelstellingen van het ministerie."
Het rapport van Berenschot is aangeboden aan de Tweede Kamer. Het rapport is hiernaast in te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.