Nieuws

Info-avond over spoor in Zenderen slecht bezocht

De eerste informatiebijeenkomsten in Zenderen vanavond, over de toekomst van het goederenvervoer in Twente, zijn slecht bezocht. Of dat te maken had met de start van de wandelvierdaagse in Borne, ook vandaag, is  niet bekend.
Slechts een handjevol mensen kwam naar Zenderen om zich bij te laten praten over de milieueffectenrapportage (MER) waarin staat welke effecten het goederenvervoer per spoor in de toekomst heeft voor omwonenden van het spoor in Twente en het milieu. In de MER worden de gevolgen van vier goederenspoorvarianten tussen Zutphen en Hengelo uiteengezet. Inwoners van Borne konden zich vanavond laten bijpraten over deze varianten en een voorkeur uitspreken. Ook was de MER voor de bewoners in te zien.
De organisatoren van de avond, het ministerie en ProRail, rekenden op een aardige opkomst maar die viel bij de eerste bijeenkomst tegen. Bij de tweede bijeenkomst die vanavond werd gehouden was het iets drukker. Daar kwamen ongeveer vijftig belangstellenden naar toe. Een woordvoerder van ProRail wil niet spreken over een slechte bijeenkomst. "Daar geven wij geen kwalificatie aan. Wij weten niet waarom mensen wegblijven. Het kan ook zijn dat ze via de media al voldoende geïnformeerd zijn." De komende weken zijn er ook nog bijeenkomsten in Bathmen en Deventer.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.