Nieuws

Go Ahead Eagles zet in op behoud van grasmat

Go Ahead Eagles gaat er op inzetten om ook volgend jaar in de eredivisie op echt gras te spelen. Mocht veldverwarming niet haalbaar zijn, dan zal er alsnog overgegaan worden op kunstgras.
De KNVB eist van eredivisieclubs dat ze kiezen tussen veldverwarming of kunstgras. Go Ahead had de bond om dispensatie gevraagd na de promotie naar de eredivisie, maar dat is afgewezen. De club heeft daarom besloten in te zetten op veldverwarming. Mocht dit financieel niet haalbaar zijn, dan komt er alsnog kunstgras in de Adelaarshorst te liggen.

Meer plaatsen in de Adelaarshorst

Naast de grasmat werkt de club ook aan uitbreiding van de stadioncapaciteit. Het is de bedoeling dat er maximaal 1500 plaatsen bij komen in de Adelaarshorst. Het gaat dan vooral om staanplaatsen op de Brinkgeverweg, ook wel de B-Side genoemd. Daarnaast wil de club de hoofdtribune vooraan met drie rijen verlengen. De dug-outs worden dan in die tribune geïntegreerd. "Echt Engels", aldus de nieuwe clubvoorzitter Edwin Lugt.
Volgende week heeft Go Ahead een gesprek met het college van burgemeester en wethouders van Deventer, om te overleggen op welke terreinen de gemeente iets kan betekenen. De club denkt binnen twee weken knopen door te hakken wat betreft de stadioncapaciteit en grasmat.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.