Nieuws

D66 Enschede wil crowd funding voor luchthaven

D66 Enschede wil crowdfunding voor luchthaven
D66 Enschede wil crowdfunding voor luchthaven
Niet de gemeente Enschede maar inwoners van de regio zouden 1,25 miljoen euro moeten opbrengen voor de Luchthaven Twente. Dat vindt D66 Enschede. De partij oppert dat crowd funding een goede manier is om draagkracht voor het vliegveld in de regio aan te tonen.
Afgelopen week werd bekend dat Reggeborgh Beheer, van de Rijssense ondernemer Dik Wessels, een akkoord heeft bereikt over de exploitatie van de luchthaven. Onder de noemer Twente Airport moet er in de toekomst weer vanuit Twente gevlogen gaan worden. Wessels bedong hierbij dat de overheid 5 miljoen investeert. Het ministerie van Economische Zaken draagt 2,5 miljoen euro bij, de gemeente Enschede en de provincie Overijssel leggen ieder 1,25 miljoen bij.
D66 vindt dat de gemeente de afgelopen jaren al meer dan voldoende 'commitment' heeft getoond en dat er al veel geld is geïnvesteerd in het voortraject. Door een inzameling in de regio is het volgens de partij direct duidelijk of inwoners van Twente de luchthaven nog steeds willen als een financiële bijdrage wordt gevraagd.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.