Nieuws

Turken in Enschede steunen demonstrerende landgenoten

Turkse vlag
Turkse vlag
Leden van de Turkse gemeenschap in Enschede willen donderdag met een protest de demonstranten in Turkije een hart onder de riem steken. Sinds vrijdag wordt in Turkije gedemonstreerd tegen de autoritaire regeerstijl van premier Erdogan.
Demonstranten en politie raakten vrijdag slaags met elkaar toen een demonstratie in de Turkse hoofdstad Istanbul door de politie uiteen gedreven werd. Er wordt inmiddels dagelijks gedemonstreerd waarbij in tientallen steden duizenden mensen de straat op gaan.
Gisteravond kwam een groep Nederlandse Turken bij elkaar op de Oude Markt in Enschede om over de onrusten in Turkije te praten. Daar is besloten om een donderdag grote demonstratie te organiseren. Behalve van Turken uit de regio hopen de initiatiefnemers ook steun te krijgen van Nederlanders, die begaan zijn met het lot van de demonstranten in Turkije.
De grote Turkse media geven volgens de initiatiefnemers geen goed beeld van de rellen. Ze hebben het gevoel dat tv en radio zelfs gecensureerd worden en zien via Facebook en Whatsapp berichten en beelden die door de grote Turkse zenders niet worden uitgezonden.

Protesten in Turkije op YouTube:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.