Amateurvoetbal

Douwe Jansen weg bij DOS'37

Douwe Jansen
Douwe Jansen
Douwe Jansen zal in het seizoen 2013/2014 geen hoofdtrainer zijn van de eerste selectie van DOS'37.
Belangrijkste reden is een verschil van inzicht tussen technische commissie en bestuur enerzijds en de trainer over de omvang van de eerste selectie in relatie tot de afspraken die zijn gemaakt rondom (extern-)spelersbeleid in het technisch beleidsplan. De technische commissie en het bestuur betreuren het besluit van de trainer en zullen de komende weken op zoek gaan naar een nieuwe trainer voor de eerste selectie voor het komende seizoen.

Evaluatie

Douwe Jansen zegt in een reactie: "De club en ik hebben in december de doelstelling voor de tweede seizoenshelft bijgesteld. We zouden gaan voor de top van de eerste klasse en misschien wel promotie naar de hoofdklasse. Over de voorwaarden om die doelstelling te bereiken hebben we afspraken gemaakt. In het gesprek van maandagavond werden afspraken in twijfel getrokken. Vervolgens zijn we er niet meer uitgekomen."

Spelers van buitenaf

Voorzitter Dasselaar van DOS'37 is kort in zijn commentaar: "We hebben binnen onze club de afspraak dat we maximaal zes spelers van buitenaf in de eerste selectie hebben. Die hebben we nu ook. Douwe Jansen wilde in de breedte meer versterking zodat het trainingsniveau ook op een hoger niveau komt. Maar dan moeten we het getal van zes spelers van buitenaf loslaten en dat willen wij als bestuur niet. Jammer dat we er niet zijn uitgekomen. We gaan snel op zoek naar een nieuwe trainer."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.