Nieuws

Grote brand Pré Pain Oldenzaal ontstaan in koeling

De grote brand bij het bedrijf Pré Pain in Oldenzaal is ontstaan in een koelvriesinstallatie van het bedrijf. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer. De brandweer is op dit moment nog druk bezig met het blussen van de brand.
Uit het pand komen dikke zwarte rookwolken, die tot in de verre omgeving te zien zijn. Volgens de woordvoerder van de brandweer zijn alle 350 medewerkers geëvacueerd.

Brandweer verricht metingen

De brandweer houdt silo's met meel die op het terrein staan nat. De combinatie van meel en vuur zou namelijk voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. De afzetting om het terrein is daarom ook groter geworden. De brandweer is ook bezig met het verrichten van metingen van de stoffen die vrijkomen bij de brand. Omwonenden worden geadviseerd ramen en deuren te sluiten.
De brand ontstond aan het begin van de middag. De brandweer had veel moeite om brandhaard te bereiken. Er zijn brandweerkorpsen uit omliggende gemeenten ingezet. Bij Pré Pain worden afbakbroodjes gemaakt. Een deel van het pand is net nieuw gebouwd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.