Nieuws

Natura Docet rekent op duizenden bezoekers extra

Het vernieuwde museum Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp rekent op een groei naar 50 duizend bezoekers per jaar.
Dat zegt museumdirecteur Stans van der Veen. In de afgelopen anderhalf jaar heeft het natuurhistorische museum een metamorfose gekregen. De opgezette vogels en verzamelingen fossielen zijn er nog steeds te vinden, maar het wordt allemaal aantrekkelijker gepresenteerd. Zo zijn hangen er nu veel interactieve schermen in het museum en worden geluidseffecten gebruikt.

Funky Forest

Uniek is het Funky Forest. Het is een interactief computerspel voor kinderen dat tot nu toe alleen nog maar te doen was in Singapore en New York. Kinderen moeten door bewegingen te maken een digitaal bos gezond houden. Belangrijkste opdracht is het water van een beek richting het bos te sturen.
Natura Docet is het oudste regionale natuurhistorische museum van Nederland. Het werd in 1911 opgericht door schoolmeester Bernink en is sinds 1921 op de huidige plek in Denekamp gevestigd. Naast kunstmuseum De Fundatie in Zwolle is Natura Docet het tweede provinciale museum in Overijssel. Het nieuwe gebouw herbergt niet alleen het vernieuwde museum, maar ook het nieuwe bezoekerscentrum voor Nationaal Landschap Noordoost-Twente en VVV Noordoost-Twente.
De officiële heropening is vrijdag 7 juni. Vanaf zaterdag is het museum voor publiek geopend. Voor bezoekers geldt komend weekend een speciaal kortingstarief.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.