Nieuws

Tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug blijft strijdbaar

Tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug blijft strijden voor haar voortbestaan. Dat meldt directeur behandeling Karin ten Brinck van de kliniek.
Het debat over de bezuinigingen van 340 miljoen in het gevangeniswezen verliep gisteren teleurstellend voor de tbs-klinieken in onder meer Balkbrug en Rekken. Sluiting van de twee klinieken kan niet meer worden uitgesloten. "We zien nog een muizengaatje", zegt Ten Brinck strijdbaar. Volgens haar zit het aantal aanmeldingen en tbs-veroordelingen in een dip. "Maar het lijkt er op dat het gaat aantrekken. Als dat gebeurt, dan heb je aan het aantal plekken na de bezuinigingen niet genoeg." Dat zou weer toekomstperspectief kunnen bieden voor Veldzicht. Een ander punt waarmee Ten Brinck staatssecretaris Teeven op andere gedachten hoopt te brengen is het vele specialistische werk dat in Balkbrug wordt verricht.
De komende dagen bezoeken diverse Kamerleden de kliniek in Balkbrug. Ten Brinck zal ze allemaal het belang van de kliniek in laten zien. Maar sluiting is een reëel scenario. "Dat vertellen we ook tegen het personeel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.