Nieuws

Meisjes uit Zwolle voeren actie tegen te hard rijden

Twee meisjes van 11 en 12 jaar zetten zich in om de wijk Stadshagen in Zwolle verkeersveiliger te maken.
De meiden, Lieke en Eline zijn boos, boos op de hardrijders in hun wijk. Ze werden vorig jaar bijna aangereden door een auto, en dat was niet de eerste keer dat in hun rustige woonstraatje iemand veel te hard langs scheurde. Ze hebben toen burgemeester Meijer van Zwolle een mail gestuurd waarin ze schreven dat ze zich zorgen maakten over het te hard rijden, en daar graag actie tegen wilden voeren.

Hulp van de gemeente

De burgemeester heeft de brief van de meisjes doorgestuurd naar de verkeerswethouder, die hen beloofde te helpen. Samen met de wijkbeheerder hebben ze hun plannen uitgewerkt. Op alle basisscholen in de wijk hebben ze een enquête uitgedeeld. Ook gaan ze binnenkort nog echt actie voeren in de wijk. De meiden presenteerden hun actieplannen zelf tijdens een vergadering van het college van burgemeester en wethouders. Dat is uniek, want bij collegevergaderingen zijn burgers normaal gesproken nooit welkom.
Maar liefst 79% van alle hardrijders komt gewoon uit de wijk zelf, blijkt uit hun enquête, het zijn dus vaak de ouders van kinderen zoals Eline en Lieke die het gas te hard intrappen.

Facebook en Twitter

Via Facebook of Twitter kan iedereen de acties volgen. De meiden hebben samen met de gemeente een filmpje gemaakt waarin ze laten zien hoe gevaarlijk het hardrijden in hun buurt is. Met de acties op sociale media hopen de meisjes dat de automobilisten zich bewust worden van de gevaren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.