Nieuws

Jong en oud loopt mee met Zwolse Halve Marathon

Duizenden lopers hebben zaterdagavond in Zwolle meegedaan aan de Halve Marathon of 4 Engelse Mijlen. Het jaarlijkse hardloopevenement in de provinciehoofdstad trok deelnemers van jong tot oud. Volgens de organisatie is het perfect verlopen.
Voor beide afstanden had het maximale aantal deelnemers zich aangemeld. Voor de 4 Engelse Mijlen (6,4 kilometer) hadden zich 4.500 lopers ingeschreven, voor de Zwolse Halve Marathon waren dat er 4.000. De organisatie is tevreden over de avond. Het exacte aantal uitvallers is nog niet bekend, maar lijkt mee te vallen. Twee lopers zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht vanwege oververhittingsverschijnselen.
Traditiegetrouw juichen tienduizenden supporters de recreanten en doorgewinterde hardlopers naar de eindstreep. Langs het parcours spelen fanfares, bands en DJ's. De finish is midden in het centrum van de stad, op de Grote Markt. Een aantal deelnemers kiest voor een originele outfit, zo liep er dit jaar iemand mee als Batman. Elk jaar lopen ook een aantal bekende Overijsselaars mee, deze editie waren dat bijvoorbeeld Arie Slob van de ChristenUnie en oud-schaatser Erben Wennemars.
Mogelijk is de eerste aanmelding voor volgend jaar ook al binnen: een Zwolse horecaondernemer beloofde op Twitter volgend jaar mee te doen als 2130 mensen zijn bericht zouden retweeten. Inmiddels hebben ruim tweehonderd mensen dat gedaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.