Nieuws

Wietplantages in Almelo, Enschede en Hengelo ontdekt

Hennep
Hennep
De politie heeft deze week, naar aanleiding van anonieme meldingen, vier hennepplantages ontmanteld in Almelo, Hengelo en Enschede. Alle eigenaren zijn aangehouden, verhoord en weer vrijgelaten. Zij komen binnenkort voor de rechter.
In Hengelo trof de politie in een loods aan de Vleermuisstraat een hennepplantage aan met ruim 700 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. Bovendien waren er sporen van eerdere oogsten. Ter plaatse zijn twee verdachten aangehouden, een Enschedeër en een Hengeloër.

Ruim 600 geoogste planten in Enschede

In Enschede werd aan de Hengelosestraat in een woning een plantage aangetroffen waar ruim 600 planten lagen te drogen die waren geoogst. De hulp van netwerkbeheerder werd ingeschakeld toen bleek dat de stroom wel heel gevaarlijk werd afgetapt. Een man uit Enschede is aangehouden en zijn auto is in beslag genomen
In een woning aan Het Leunenberg in Enschede troffen agenten meerdere vuilniszakken aan met henneptoppen. De agenten waren in de woning voor de ondersteuning van medewerkers van de Sociale Recherche bij de aanhouding van fraudeverdachten. De verdachten, een Hengeloër en een Enschedese werden ter plekke aangehouden. De hennep is in beslag genomen.

Ruim 650 planten in Almelo

In een woning aan de Brandersweg in Almelo werd een hennepplantage ontdekt met ongeveer 400 planten. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt. Ook waren er sporen van een eerdere oogst. De verdachte, een Almeloër, heeft zich bij het bureau gemeld. In een garage aan de Grotestraat in Almelo werd een kwekerij in aanbouw en een hennepplantage met ruim 250 planten aangetroffen. De eigenaresse uit Almelo is aangehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.