nieuws

Enorme rookwolk door grote brand in pallets Kampen

Een grote brand woedt op dit moment bij een palletfabriek aan de Eckertstraat in Kampen. Burgemeester Koelewijn van Kampen spreekt over een vuurzee van honderd meter breed en twintig meter hoog.
Het gaat om het bedrijf Kloek Pallets. De brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 2. Het vuur is overgeslagen naar het naastgelegen Asia Express Food. De brandweer probeert zoveel mogelijk van dit bedrijf te redden. Het palletbedrijf kan als verloren beschouwd worden. Een Renault garage die in de buurt staat wordt uit voorzorg nat gehouden.
Vanwege de hitte en de rookontwikkeling is een groot gebied rondom het brandende gebouw afgezet. Er komt zoveel warmte vrij bij de brand, dat een aantal auto's in de buurt van de panden spontaan in brand is gevlogen. Daarbij waren ook enkele explosies te zien.
De enorme rookwolk is van grote afstand te zien. Omdat rook altijd ongezond is, wordt mensen in de omgeving van de brand geadviseerd ramen te sluiten. Inmiddels zijn ook brandweerkorpsen uit Gelderland en Flevoland opgeroepen om te helpen met blussen.
Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.