Nieuws

Brand Kampen onder controle, nablussen duurt nog uren

De grote brand bij een palletbedrijf in Kampen is onder controle. Rond half zes is het sein brandmeester gegeven. Waarschijnlijk duurt het nablussen nog uren, de verwachting is dat de brandweer nog de hele nacht werk heeft in Kampen. Ook blijft de N50 voorlopig afgesloten voor verkeer.
Zaterdag ontstond aan het begin van de middag brand bij Kloek Pallets aan de Eckertstraat in Kampen. Aangewakkerd door de wind en warmte breidde het vuur zich al snel uit en ontstond een grote vuurzee. Het palletbedrijf kan als verloren worden beschouwd. Een naastgelegen bedrijf, Asia Express Food, raakte beschadigd.
Bij de brand zijn volgens de brandweer geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, wel was er een enorme rookwolk te zien. Omdat rook nooit goed is, werd omwonenden geadviseerd de ramen dicht te houden. Door de rookontwikkeling werd ook de N50 in beide richtingen gesloten. Die weg blijft voorlopig dicht omdat er door het blussen opnieuw veel rook (stoom) ontstaat.
Burgemeester Koelewijn liet zaterdag weten dat hij graag met de getroffen ondernemers om tafel wil om te praten over de situatie. Hij heeft hen maandag uitgenodigd op het gemeentehuis in Kampen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.