Sport

Nieuw stadionrecord Martina op FBK-Games

Churandy Martina heeft zaterdag met veel overtuiging de 200 meter van de FBK-Games gewonnen. De Nederlandse atleet liep in Hengelo de 200 meter in 20,23 seconden, wat een nieuw stadionrecord betekende.
Het was de snelste tijd ooit gelopen in Nederland. Het oude baanrecord van 20,39 seconden stond al sinds 1988 op naam van de Amerikaan Henry Thomas. Het Nederlands record van 19,85 seconden bleef nog wel buiten bereik van Martina.

Bekele stapt uit op 5000 meter

De FBK Games zijn voor Kenenisa Bekele op een deceptie uitgelopen. De Ethiopische hardloopheld stapte zaterdag drie ronden voor het einde van de 5000 meter uit. De wereldrecordhouder, als attractie naar Hengelo gehaald, droop licht trekkebenend af. De Ethiopiër Muktar Edris won de wedstrijd in een tijd van 13.04,65.
Zegereeks Harting beëindigd
De Poolse discuswerper Piotr Malachowski heeft de zegereeks van de Duitser Robert Harting ten einde gebracht. Malachowski wierp de schijf naar de verste afstand van dit jaar, namelijk 71,84 meter. Harting kwam tot 69,91 meter. Dat betekende een einde aan de ongeslagen status van de Duitse atleet, die meer dan 1000 dagen duurde en waarin de regerend olympisch-, wereld- en Europees kampioen 35 wedstrijden op rij won. De Nederlander Erik Cadée werd vier met 64,48 meter.
Schippers derde op 200 meter
Dafne Schippers heeft haar Nederlands record op de 200 meter niet verbeterd bij de FBK-Games. De Utrechtse atlete eindigde als derde in 22,84. Met die tijd dook ze wel onder de WK-limiet voor Moskou. Maria Rjemjen uit Oekraïne won de 200 meter in 22,70. De Amerikaanse Tiffany Townsend finishte als tweede in 22,74.

Silva imponeert bij polsstokhoogspringen

De Cubaanse Yarisley Silva heeft in Hengelo de beste wereldjaarprestatie geleverd bij het polsstokhoogspringen voor de vrouwen. De winnares van olympisch zilver in Londen sprong over 4,90 meter. Drie pogingen op 5,00 meter mislukten. 

'Blade Babe' overtuigt in Hengelo

Marlou van Rhijn was bij de FBK-Games de extra attractie voor het publiek. De toeschouwers in Hengelo zagen de paralympisch kampioene met overmacht de 200 meter winnen. 'Blade Babe' raffelde de afstand af in 26,46 seconden.
Foto: TC/Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.