Sport

Springruiter Heijdens overtuigt in Fraconville

Wesley Heijdens
Wesley Heijdens
Wesley Heijdens heeft zaterdag goed gepresteerd bij het CSI in Franconville. De springruiter uit Zenderen won een internationale rubriek en eindigde tweemaal als tweede.
Heijdens zegevierde op Pavarottie H in een rubriek met balken op 1,40 meter. De Tukker bleef in de barrage foutloos en klokte een tijd van 42,88 seconden. Heijdens hield de Zwitser Paul Estermann achter zich. De Italiaan Lorenzo de Luca werd derde. In een rubriek met balken op 1,50 meter moest Heijdens zijn meerdere erkennen in Guy Williams uit Groot-Brittannië. Heijdens bleef op Darco foutloos, maar Williams klokte een snellere tijd. In de laatste rubriek van de dag werd Heijdens tweede achter de Brit Tim Stockdale.

Schröder valt tegen in Londen

De rentree van Gerco Schröder in Londen is geen succes geworden. De springruiter uit Tubbergen, die een jaar geleden olympisch zilver pakte in Londen, kwam bij de wedstrijd uit de Global Champions Tour verder dan de eerste ronde. Op Eurocommerce Londen maakte Schröder een springfout. Hij werd uiteindelijk 28ste. Ook Marc Houtzager uit Rouveen viel tegen met een 43ste plek. De Brit Ben Maher zegevierde in Londen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.