Nieuws

Ook schade aan bedrijfspand Asia Express Food na brand Kampen

Ook Asia Express Food heeft enorme schade opgelopen na de brand afgelopen zaterdag bij Kloek Pallets op het industrieterrein Rijksweg 50 in Kampen.
De brand op het aangrenzende palletbedrijf heeft met name de dakconstructie van het pand van Asia ExpressFood aangetast. De eigenaar van Asia Express Food verwacht dat driekwart van het dak vervangen moet worden. Een schadepost die volgens hem kan lopen tot een miljoen euro.
Of de eveneens aangrenzende Renault-dealer Van Kesteren schade heeft opgelopen bij de brand  is niet zeker. Schade-experts onderzoeken de auto's die tijdens de brand buiten stonden.

Boeren vrezen schadelijke stoffen brand

Agrariërs uit de omgeving hebben de gemeente Kampen gevraagd meer duidelijkheid te geven over de gevolgen van de brand voor hun bedrijf. Boeren willen weten of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen die risico's vormen voor het vee en de gewassen op het land.
Het bedrijf Kloek Pallets is volledig verwoest. Het bedrijf wil zo snel mogelijk een doorstart maken op een andere locatie in Kampen. Kloek Pallets heeft medewerking van de gemeente gevraagd bij het zoeken naar een vervangend bedrijfspand.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.