Nieuws

De Librije Zwolle straks enige driesterrenrestaurant

Met de aangekondigde sluiting van restaurant Oud Sluis van chef-kok Sergio Herman is De Librije is Zwolle eind dit jaar mogelijk het enige restaurant met drie sterren in Nederland.
Chef-kok Sergio Herman kondigde vandaag aan zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in de Zeeuwse plaats Sluis eind van het jaar te sluiten. Het restaurant heeft al jarenlang samen met het restaurant van Jonnie Boer in Zwolle als enige drie sterren in Nederland. Jonnie denkt niet dat sluiting van Oud Sluis gevolgen heeft voor De Librije.

"Jammer dat Oud Sluis sluit"

Herman heeft aangegeven op het hoogtepunt te willen stoppen. Chef-kok Jonnie Boer vindt het erg jammer dat zijn goede collega ermee stopt, maar hij snapt het wel. Het is volgens hem namelijk geen gemakkelijk vak: "Ik heb het voordeel dat ik Thérèse heb en dat wij het met z'n tweeën doen. Daarom is het misschien langer vol te houden."
Boer sluit niet uit dat er in de toekomst een nieuw driesterrenrestaurant bij komt in Nederland: "Er zijn zoveel leuke restaurants. Het zou maar zo kunnen zijn dat er nog een driesterrenrestaurant bij komt." Het beroemde restaurant Oud Sluis sluit zijn deuren op 22 december. Eind van het jaar worden weer de Michelinsterren uitgereikt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.