Nieuws

Kampen op bezoek bij Duitse Hanzestad

Tientallen Kampenaren waren dit weekend op bezoek in het Duitse Herford.
Ze waren daar voor de Internationale Hanzedagen, die over 4 jaar in Kampen gehouden worden. De Kampenaren waren vertegenwoordigers van verenigingen, ondernemers en politiek en wilden met hun bezoek inspiratie opdoen om het evenement in Kampen goed te kunnen organiseren.

Netwerkbeurs voor ondernemers

Burgemeester Koelewijn vindt dat de Hanzedagen in Kampen niet alleen moeten bestaan uit veel folkloristische activiteiten die wijzen naar de historie van de Hanze, maar wil juist ook activiteiten organiseren die ondernemers bij elkaar brengen om de Hanzesteden een nieuwe economische impuls te geven. Eén van de aanwezige ondernemers in Herford opperde het idee voor een netwerkbeurs.

Goede toiletvoorzieningen

De Kamper gemeentesecretaris Goedegebure was erg te spreken over de toiletvoorzieningen in Herford. Veel horecagelegenheden stelden hun toilet open voor alle gasten van de Hanzedagen, waardoor niet veel extra openbare toiletvoorzieningen nodig waren. Hij wil dat idee graag meenemen naar Kampen. De delegatie vond wel dat de evenementen teveel over de stad verspreid waren en er was weinig promotie voor de Hanzedagen.
Alle ideeën die zijn opgedaan in Herford worden de komende week geïnventariseerd. Kampen heeft een budget van 8 ton voor de Hanzedagen. In vergelijking met andere steden is dat wat krap, maar burgemeester Koelewijn hoopt dit op te lossen door de inzet van vrijwilligers.

Internationale Hanzedagen

De Internationale Hanzedagen worden elk jaar georganiseerd. De Hanze is de grootste vrijwillige bond van partnersteden ter wereld. Het bestaat uit bijna 200 steden in Europa die in de Middeleeuwen met elkaar handel dreven. Tegenwoordig wordt vooral samengewerkt om de Hanzesteden toeristisch beter op de kaart te zetten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.