Sport

Veelers, Timmer en Tankink in voorselectie Tour

Argos Shimano
Argos Shimano
Wielrenners Tom Veelers en Albert Timmer zijn opgenomen in de voorselectie van Argos Shimano voor de Tour de France. Ook Bram Tankink zit in de voorselectie van zijn ploeg Blanco.
Argos-manager Iwan Spekenbrink uit Markelo maakt op 18 juni de definitieve selectie bekend. In de totaal heeft de wielerploeg uit Deventer dertien renners op de lijst staan. Hiervan moeten er nog vier afvallen. Naast Veelers uit Oldenzaal en Timmer uit Gramsbergen zitten er nog vier Nederlanders in de voorselectie. Roy Curvers, Tom Dumoulin, Koen de Kort en Ramon Sinkeldam mogen ook hopen op deelname aan de Ronde van Frankrijk. De belangrijkste pijlers van de selectie zijn de twee Duitse topsprinters John Degenkolb en Marcel Kittel.

Tankink ook weer in voorselectie

Bram Tankink kan zich mogelijk ook opmaken voor de Ronde van Frankrijk. Hij zit in de voorselectie van zijn ploeg Blanco. Die ploeg maakt op 23 juni rondom het NK de selectie bekend. Het zou voor Tankink de zevende keer zijn dat hij aan het vertrek staat van de grootste de ronde. De Tour de France begint op zaterdag 29 juni op het eiland Corsica.
Foto: Argos Shimano

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.