Nieuws

Enquête over fietssnelweg F35 tussen Hengelo en Borne

Vanwege de aanleg van de fietssnelweg F35 tussen Nijverdal en Enschede houdt de Regio Twente vanochtend een enquête onder fietsers op de route tussen Borne en Hengelo.
De Regio Twente is verantwoordelijk voor de aanleg van de F35. De snelweg begint al aardig vorm te krijgen. De Regio wil nu weten wie toch al die fietsers zijn die gebruik gaan maken van de snelweg. Gaan ze naar hun werk of naar school? Hoe vaak in de week gaan ze op de fiets? Zijn ze tevreden over de fietsroute? 

Meer mensen op de fiets

De resultaten van de enquête worden gebruikt voor een gerichte fietscampagne die zoveel mogelijk mensen ertoe moet bewegen om met de fiets naar het werk te gaan. Als de F35 tussen Borne en Hengelo straks helemaal klaar is, vindt er een nieuw onderzoek plaats. Dagelijks fietsen er zo'n 3000 mensen tussen Borne en Hengelo.
De F35 moet in 2020 zijn gerealiseerd. Er ligt dan een fietssnelweg met een lengte van ongeveer 60 kilometer. Het deel tussen Enschede en Hengelo is al klaar en ook bij Almelo ligt de F35 er. Tot en met 2014 komt er 10 kilometer F35 bij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.