Nieuws

Rechtszaak moord Hellendoorn opnieuw aangehouden

De rechtszaak tegen een psychiatrisch patiënt, die in januari zijn 70-jarige huisgenote Gerrie Tempert door verwurging en messteken om het leven bracht, is opnieuw aangehouden. Het OM wil tbs onder voorwaarden. De reclassering moet daarvoor nog nader onderzoek doen. De rechtszaak is uitgesteld tot 4 september.
Het Openbaar Ministerie acht de kans op herhaling zonder behandeling erg groot en wil van de reclassering weten onder welke voorwaarden de verdachte het beste in een tbs-kliniek behandeld kan worden. Ook moet de reclassering aangeven welke kliniek het meest geschikt is.

Advocaat verdachte wil aanvullend onderzoek

De advocaat van de verdachte vind dat zijn cliënt niet in een strafinrichting thuis hoort, maar behandeld moet worden in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij heeft de rechtbank vandaag verzocht om naast het reclasseringsonderzoek ook een onafhankelijk onderzoek naar de beste behandelmethode te doen. Ook wil hij nader onderzoek naar de rol van de hulpverlening in deze zaak.
De verdachte woonde al lange tijd met het slachtoffer in een begeleid wonen huis in Hellendoorn. In de weken voorafgaande aan de moord hebben bekenden en begeleiders aan de bel getrokken dat het niet goed ging. Verdachte nam geen medicijnen en zakte langzaam weg in een psychose. De behandelaars hebben daarom op 3 januari een verzoek ingediend voor een gedwongen opname, maar dat verzoek is destijds door de psychiater van Dimence afgewezen.
De advocaat wil weten waarom, maar de rechtbank in Almelo ziet geen noodzaak voor extra onderzoek en heeft het verzoek afgewezen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.